Aktiv ferie med børn

Savner du at tage på en aktiv ferie med dine børn, så kan du læse med her og få masser tips til den fedeste aktive ferie. Du får også tips til ferier, hvor børn helt ned til 7-års alderen kan være med.

Mange forældre til småbørn savner den form for ferie, hvor man rigtig kan røre sig og få nogle spændende, aktive oplevelser. Hvis du har spørgsmål til sikkerhedsprocedure og muligheder, er der hjælp at hente på rejsesider som Aktivferie.dk. De er nemlig specialister i aktive ferier og har stor erfaring med at arrangere familieferier med action. Her kan du få alt fra cykelferie til aktiv ferie sydpå med aktiviteter som kanosejlads, klatring og hiking.

Aktiv ferie i Ardéche

Aktiv ferie med børn
Nyd den fabelagtige udsigt fra det berømte bjerg Mont Ventoux

Et oplagt rejsemål for en familie med mellemstore børn – hvor børn helt ned til 7-års alderen også sagtens kan være med – er Ardèche. Et område i Frankrig i regionen Rhône-Alpes. I byen ‘Les Vans’, der ligger ved bredden af floden Chassezac omkranset af bjerge og skove. Her kan du og dine børn blandt andet sejle i kano eller kajak. I kan også prøve kræfter med forskellige former for klatring i huler eller på klipper.

Endeligt kan I tage et langt ‘hike’ i skoven og se den smukke natur helt tæt på. I området findes også mange huler med vægmalerier, der er over 30.000 år gamle, som bestemt også er et besøg værd. I finder også byerne Avignon og Montpellier, samt det berømte bjerg Mont Ventoux. Bjerget er blandt andet kendt fra Tour de France, som tiltrækker mange cykelfans- og entusiaster.

Oplev smukt nordlys i Finland

Aktiv ferie med børn
Oplev det smukke nordlys i Finland

Et helt andet bud på en aktiv familieferie er en vinterudflugt til Lapland i Finland, hvor I blandt andet kan se nordlys i den smukke, isnende kulde. Her kan I blandt andet overnatte i hytter med et glastag, så I kan ligge lunt og dejligt, mens I ser på den flotte nattehimmel fra sengen.

I kan også booke en tur rundt i området på snescooter og tage på fisketur – på isen! Der er noget for alle medlemmer af familien i det smukke landskab, og I kan både lave en kort eller en lang tur ud af det.

Ta’ på cykelferie

Aktiv ferie med børn
Hop på cyklen sammen med børnene og få masser af spændende oplevelser

Cykelferie er en nem og praktisk måde at tage på en aktiv familieferie sammen. Cykelferie er for alle, og det kræver det samme udstyr hele turen igennem, og det bliver aldrig kedeligt med det skiftende landskab og flotte udsigter lige omkring hvert hjørne.

De fleste børn synes også, at det er hyggeligt og sjovt at cykle sammen med de voksne og være aktive. Et udflugtsmål kunne f.eks. være i Český Ráj i Tjekkiet, som byder på mange gode cykelruter for alle aldre med fantastisk natur, der både byder på dramatiske bjerge, dale og floder, men også andre seværdigheder som borge, slotte og ruiner samt hyggelige landsbyer. Landet byder også på lækker mad for enhver smag.

Foto: Pixabay

Læs også: Rejseblokken anbefaler gratis oplevelser i Nordjylland

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.