Cykelture i Sverige

Cykelture i Sverige: Smag på Skåne & Halland fra cyklen

Smag på Skåne og Halland fra cyklen. Det er, hvad ”Smaka på Kattegattleden” tilbyder – en cyklende madfestival med 12 forskellige ruter. Der tilbydes lokale lækkerier undervejs, som nemt kan forsøde en cykeltur – og samtidig får du motion. Her får du 5 tips til cykelture i Sverige.

Den 25. og 26. maj er der premiere på ‘Smaka på Kattegattleden’, en cykelweekend med den gode mad i centrum. Hele vejen fra Helsingborg i syd til Kungsbacka i nord finder du cykelruter med regionale madoplevelser indbygget. Der er 12 forskellige geografiske ruter af varierende længde og med forskelligt tempo – og det er vigtigt at booke hjemmefra, da antallet af pladser er begrænset.

Kattegatleden, som er en 390 kilometer lang cykelsti, modtog prisen ‘Årets Cykelrute’ i Europa 2018. Halland og Skåne er i forvejen kendt for den gode mad og deres mange mikro-fødevareproducenter, som nu åbner dørene i anledning af smagscyklings-weekenden. De inviterer indenfor til lokalt dyrkede, økologiske, pivfriske ingredienser og småretter, der efter arrangørerne at dømme nydes bedst lige dér, hvor man står af cyklen.

Guide til 5 udvalgte cykelture i Sverige:

Kullaturen Kullabygden

25 km, 8 stop, 25. maj

Oplev Kattegatleden gennem Kullabygden. Cykelturen tager dig fra kyst til kyst gennem et varieret landskab, hvor rapsmarker maler Sverige gul, og frugttræerne står i fuldt flor. På denne tur vil du møde folkene bag nogle af landsbyens mikro mad- og drikkevarevirksomheder og høre deres historie. Hvert firma tilbyder små smagsprøver, og på Kaffestugan i Krapperup indtages en let frokost, som indgår i billetprisen. Du kan også nyde lokalt produceret øl.

Smagscykling ved Vejbystrand

10 km, 5 stop, 25. maj

Cykelturen starter med morgenmad på Vejbystrands Vandrarhem. Med hjælp fra en guide køres langs havet, forbi strand, skov og små, hyggelige havne. Der fortsættes på landeveje forbi marker og grønne områder, gennem det gamle Vejbystrand og en række seværdigheder. Der vil være smagsprøver fra Vilt & Gott, Sandgårdens Skafferi, Vejby Vingård og der afsluttes med frokost på Bjäre Fisk & Skaldjur i Magnarps Havn.

Cykelture i Sverige
Cykelture i Sverige: Smaka på Kattegattleden. Foto: Ron Johansson

Falkenbergsrundan, Falkenberg

16 km, 4 stop, 25. maj

Her er der tale om en cykeltur i et behageligt tempo med velvære i højsædet. Der cykles igennem et vidunderligt landskab med saltvandssprøjt. Havet er altid tæt på, men frodige marker og enge kan også nydes. Her kan du smage på nogle af Falkenbergs nærproducerede kvalitetsgodbidder herunder ost, pizza, chokolade, kaffe og gode drikkevarer, mens vi hygger os med nye bekendtskaber.

Udvalgte perler langs Gottskärsvägen, Onsala

5 km og 8 stop, 25. maj

Onsala, halvøen, der ligger langs Kungsbackafjorden og kysten nord for Göteborg, har meget at byde på. Cykelruten løber langs fjorden og over til halvøens smukke landskaber. Her får man første parket til dejlige badesteder både fra klipper og sandstrande, golfbaner, naturreservater, museer, mange gode restauranter og meget mere. Udvalgte gastrofolk langs Gottskärsvägen vil fortælle om og tilbyde forskellige lokale specialiteter og madoplevelser.

Cykelrunde med kulinariske stop, Halmstad

30 km og 8 stop, 26. maj

Her er der tale om en cykeltur i et roligt tempo med hyggelige stop, smagsprøver og frokost undervejs. Ruten starter og slutter centralt i Halmstad. Vi passerer blandt andet floden Nissan, lige inden for kystbæltet mod Tylösand og senere køres langs med grønne marker. I løbet af turen gøres holdt, og kulinariske smagsprøver fra nogle af Halmstads lokale mad- og drikkevareproducenter tilbydes. Midtvejs vil der blive serveret en frokost.

+LINKS

Læs mere og book billetter på: https://www.smakapakattegattleden.se

Læs mere om Kattegatleden: https://kattegattleden.se

Af Lone Holm. Kilde: Visitsweden. Forsidefoto:Atelje lena


Læs også

Ta’ på madvandring i Skåne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *