Dansk gin fra Tranum Mølle Destilleri

Dansk gin: Få tips til lækre gin (+ skønne opskrifter) fra Nordjylland

Gin er en populær drink både sommer og vinter. Hvis du gerne vil udvide sortimentet i dit barskab, så kan du kaste dig over en dansk gin fra Tranum Mølle Destilleri, der ligger i Nordjylland. Her får du tre gode anbefalinger på dansk gin, samt fantastiske opskrifter på drinks med gin fra destillatøren.

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg er født og opvokset i Nordjylland. Derfor benytter jeg også gerne enhver lejlighed til at sætte fokus på alle de fantastiske attraktioner og seværdigheder, der eksisterer i den nordligste del af Danmark. Nu er jeg faldet over Tranum Mølle Destilleri, som er ejet af destillatørparret Ulrik og Hanne Mose Schade.

Familien producerer kun gin, som de selv kan lide. Og gerne med en høj promille. Som Ulrik Mose Schade udtrykker det, så bruger de nemlig ikke en akademisk promille på omkring de 38%.

Tre anbefalinger fra destillatøren

Destillatøren Ulrik Mose Schade har lagt mange timer, tanker, dedikation og omhu i de 7 forskellige gin, som de producerer hos Tranum Mølle Destilleri. På trods af det, er det alligevel lykkedes mig, at få ham til (kun) at komme med tre anbefalinger krydret med en omgang lækre opskrifter. Lad os se nærmere på de smagfulde dråber.

TMD TRANUM DRY GIN UNDERLIEN NS

Smuk havblå gin fra Tranum Mølle Destilleri

Klitheden UNDERLIEN er dækket af blandt andet lyng, og denne gin fra Tranum Mølle Destilleri indfanger de dufte og smage fra planter, der findes i dette smukke område. Hyldeblomst, kamille, roser og lyngblomster giver den et komprimeret duftindtryk. UNDERLIEN er farvet havblå med udtræk fra blomsten Clitoria Ternatea, for at understrege nærheden til havet – og så er ginnen en Navy Strength på 57,1 %.

Køb din TMD TRANUM DRY GIN UNDERLIEN NS

Vidste du at …

Tranum Dry Gin Underlien er inspireret af området omkring Tranum. Her ligger en skrænt, der markerer havets forløb i stenalderen. Den strækker sig fra Svinkløv til Tranum – og den mest markante del, der når op i 66 meters højde går fra Slettestrand og 7 kilometer med øst. Den del kaldes LIEN eller som digteren Jens August Schade kaldte den: ‘De Blå Bjerge’. Sletten mellem LIEN og havet kaldes: UNDERLIEN. Deraf navnet på Tranum Mølle Destilleris gin.

TMD LONDON DRY GIN HVERGELMER ØKO

Dansk gin: Skøn økologisk gin fra Tranum Mølle Destilleri i Nordjylland

I den nordiske mytologi står livets træ ‘Ask Yggdrasil’ midt i verdenen. Ved én af træets rødder springer kilden Hvergelmer, som giver iskoldt vand til elve og floder. Hvelgelmer er også Tranum Mølle Destilleris første økologiske gin – og er tænkt som et symbol på renhed, tradition og oprindelighed.

Hvergelmer er destilleret på kvanrod, korianderfrø og enebær. Med disse ingredienser dannes smagen af den traditionelle gin krydret med enebærrets træagtige noter.

Køb din TMD LONDON DRY GIN HVERGELMER ØKO

TMD LONDON DRY GIN SPICY

Trænger du til at vågne op: Spicy dansk gin fra Tranum Mølle Destilleri

Denne gin kræver opmærksomhed med krydderier som kardemomme, allehånde, fennikel, anis og pomerans får du en spicy oplevelse. Krydderierne forbindes ofte med krydrede kager, men her får du en gin, hvor krydderierne langsomt folder sig ud. Nyd den.

Køb din TMD LONDON DRY GIN SPICY

Lækre opskrifter med gin

Ulrik Mose Schade og holdet bag Tranum Mølle Destilleri har været så venlige, at udlåne en af deres lækre opskrifter på skønne drinks med gin. Det skal de have stor tak for!

Find flere lækre opskrifter hos Tranum Mølle Destilleri

Tranum Mule

Fyld isterninger i et højt glas, derefter
3 cl Gin Hvergelmer

Fyld herefter glasset op med Fever-Tree Ginger Beer.
Garnér 1-2 skiver lime

Hvis du finder Ginger Beer lidt for krads, kan du bruge Ginger Ale i stedet.


Bestil en ginsmagning i din sommerferie

Hvis du har planer om at holde ferie i enten Løkken, Blokhus, Svinkløv eller i Nordjylland i det hele taget, så kan du bestille en ginsmagning, hvor fokus selvfølgelig vil være på lækre gin, en rundtur på destilleriet krydret med gode røverhistorier. Der er flere sommer ginsmagninger i 2021 at vælge imellem.

Tilmeld dig ginsmagning via Tranum Mølle Destilleri

Kilde & fotos: Tranum Mølle Destilleri. Dette indlæg indeholder saftige og lækre reklamelinks til dansk gin

Få flere tips til Nordjylland: Oplev Cold Hawaii – Europas bedste surfspots

En tanke om “Dansk gin: Få tips til lækre gin (+ skønne opskrifter) fra Nordjylland

  1. Det billede er da fra Under Lien i Tranum!! Et af de absolut fedeste natursteder i Danmark lige ved siden af Fosdalen!! Har gået tusindvis af kilometer i de bakker!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *