Gratis fornøjelser i København

Rejseblokken anbefaler 10 gratis oplevelser i København

Der er masser af gratis oplevelser i København, som du kan nyde sammen med dine børn eller familie. Jeg har lavet en guide til dig med 10 gratis oplevelser i København lige fra jagten på De Seks Glemte Kæmper til museer med gratis adgang, digitale gåruter og legepladser.

De Seks Glemte Kæmper

Gratis oplevelser i København
Gratis oplevelser i København: Gå på jagt efter De Seks Glemte Kæmper. Foto: Martin Heiberg, Copenhagen Media Center

Du og din familie kan gå på jagt efter De Seks Glemte Kæmper, som gemmer sig i skovene i seks forstadskommuner uden for København. De seks kæmper gemmer sig ved vandet, i små lysninger og på en bakketop.

Kunstneren Thomas Dambo har valgt seks forstadsskove vest for København som hjem for sine seks kæmper og for familier med lidt større børn er skattejagten er sjov aktivitet. Her kan du finde de præcise placeringer af De Seks Glemte Kæmper.

Hvis du er blevet nysgerrig på, hvad De Seks Glemte Kæmper er for noget, så kan du se videoen herunder:

Gratis oplevelser i København: Gå på jagt efter De Seks Glemte Kæmper i forstadsskovene til København.

Oplev farverige Nørrebro

Gratis oplevelser i København
Gå på opdagelse på farverige Nørrebro. Foto: Martin Heiberg, Copenhagen Media Center

Du kan gå en fem kilometer lang rute med 21 stop, der gemmer på særlige historier om multikulturelle og farverige Nørrebro. Den digitale gåtur fører dig forbi Dronning Louises Bro, Assistens Kirkegård, smarte Jægersborggade, skønne Ravnsborggade og nogle af byens ældste værtshuse i Stefansgade.

Du skal gå ind på den digitale gårute på din mobil. Her følger du bare anvisningerne. God tur!

Museer med gratis adgang

Museer med gratis adgang i København
Gratis oplevelser i København: Du kan tage på Glyptoteket om tirsdagen, hvor der er gratis adgang til museets permanente udstilling. Foto:
Daniel Rasmussen, Copenhagen Media Center

Der er masser af spændende museer i København og en del af dem har også gratis adgang på udvalgte dage. Du kan f.eks. tage på Glyptoteket, hvor du kan komme gratis ind om tirsdagen og se museets permanente samling. Jeg elsker Glyptoket, fordi det er så smukt. Du kan også besøge DieselHouse Museum, der fortæller historien om B&W helt tilbage til 1843. Der er gratis entre. På det lille Storm P. Museet på Frederiksberg er der gratis entre for børn og unge under 18 år. Voksne skal betale 50 kroner i entre. Museet er småt, men hyggeligt. Her kan du finde Rejseblokkens guide over museer med gratis adgang i København

Nyd stemningen på Ofelia Plads

Når vejret bliver varmere og nætterne lysere, så kan du tage en tur til Ofelia Plads, som ligger lige bag ved Skuespilhuset. Her finder du nemlig en skøn åben plads med Københavns helt egen Kyssetrappe, hvor du kan slænge dig ned til vandet – og måske få et kys af én du holder af. Ofte er der i løbet af sommeren gratis aktiviteter for børn. Her kan du holde øje med programmet og aktiviteterne på Ofelia Plads

Tårnet på Christiansborg Slot

Christiansborg Tårnet er gratis at besøge
Det er gratis at komme op i Tårnet på Christiansborg Slot. Her kan du nyde udsigten ud over hele København. Foto: Martin Heiberg, Copenhagen Media Center

Tårnet på Christiansborg Slot er med sine 106 meter byens højeste – og du kan derfor få et rigtig godt kik ud over skønne København. Tårnet er opført som en del af det tredje og nuværende Christiansborg Slot, der blev bygget fra 1907 til 1928. Det er tegnet af arkitekt Thorvald Jørgensen – og tårnet er faktisk 40 cm højere end Rådhustårnet.

Du finder indgangen i Kongeporten. Der er adgang til Kongeporten fra slotspladsen og fra Indre Slotsgård via Marmorbroen og ridebanen. Du kommer op i Tårnet med elevator. Der er gratis adgang. Det er ikke muligt at tage trappen – og du skal forberede dig på, at der kan være ventetid på grund af den begrænsede plads.

Blox legeplads

Legeplads ved Blox
Det ser ikke ud af meget, når der ikke er nogle glade børn, der hopper rundt og rutcher ned, men på en varm sommerdag er der liv og glade dage på Blox Legeplads. Foto: Daniel Rasmussen, Copenhagen Media Center

Ved den meget omtalte BLOX-bygning er der også bygget en integreret legeplads med rutchebaner, sandkasser, soppebassin, boldbur og belægning til rulleskøjte- og skateboardentusiaster. Her kan børn og unge boltre sig en hel dag, for legepladsen er åben fra kl. 08.00 til kl. 20.00. Den ligger ved BLOX, Bryghusgade, 1473 København.

Konditaget Lüders

Arkitektur i København
Dyrk motion og leg på Konditaget Lüders. Foto: Daniel Rasmussen, Copenhagen Media Center

På Konditaget Lüders kan du og dine børn bruge en dag på leg og træning. Konditaget Lüders er et 2.400 m2 byrum, som ligger på taget af P-huset Lüders på Helsinkigade i Århusgadekvarteret på Østerbro. Ud over at kunne lave en masse sjove aktiviteter, kan I også få et fantastisk view ud over byen, for konditaget ligger nemlig i 24 meters højde. Konditaget Lüders har faciliteter til træning, ophold og leg. Der er adgang til Konditaget fra kl. 07.00 – 22.00.


Læs også: Guide: Arkitektur i København der er værd at bemærke


Amalienborgs Slotsplads

Amalienborg Slotsplads
Gør som Agnes i Matador – tag børnene med ind på Amalienborg Slotsplads og se gardernes vagtskifte. Foto: Terry Mclaughlin, Copenhagen Media Center

Jeg tror, at det for de fleste børn er sjovt at se vagtskiftet på Amalienborg Slotsplads. Der findes tre former for vagtskifte: Kongevagt, Løjtnantsvagt og Palævagt.

Kongevagt er når Regenten befinder sig på Amalienborg. Under Kongevagt er der hver dag parade fra Livgardens Kaserne i Gothersgade præcis kl. 11.27. Paraden passerer blandt andet Rundetårn og Kongens Nytorv, og består af et musikkorps på 36 musikere, et tambourkops på 12 tambourer samt vagten, der består af 36 gardere. 

Løjtnantsvagten er når f.eks. H.K.H. Kronprinsen er regent eller når H.K.H. Prins Joachim eller H.K.H. Prinsesse Benedikte er rigsforstandere. Den mindste vagt kaldes Palævagt og er når ingen af den kongelige families medlemmer er på Amalienborg.

Parker & haver

Bispebjerg Kirkegård
I starten af april valfarter rigtig mange københavnere til Bispebjerg Kirkegård, fordi kirsebærtræerne blomstrer. Foto: Malthe Zimakoff, Copenhagen Media Center

Én af de største gratis glæder er velsagtens naturen. Den byder nemlig på så mange gode og smukke oplevelser – og så er det helt gratis. Der er flere steder i København, hvor du kan få gratis glæder i naturen f.eks. kan du se de smukke kirsebærtræer blomstre på Bispebjerg Kirkegård i april og maj. Det er et syn, der kan blæse de fleste naturskeptikere omkuld.

Bibliotekshaven
Du kan også sætte dig ind og nyde den smukke Kongelige Biblioteks Have. Her er åbent fra fra kl. 06.00 til 22.00. Foto: Daniel Rasmussen, Copenhagen Media Center

Du kan også altid finde smuk natur og glad udendørsliv på det smukke Kastellet, store Kongens Have, smukke Botanisk Have, hyggelige Frederiksberg Have eller gå en tur langs havnen – og bade i ét af de mange havnebade.

Amager- og Kalvebodfælled

Hvis du bor midt inde i byen og virkelig craver at komme ud i naturen, så kan du hoppe i metroen og stå af på Vestamager Station og gå i Københavns store baghave. På Amagerfælled og Kalvebodfælled kan du få masser af store naturoplevelser. Du kan også slå et smut forbi Amager Naturcenter her er bålpladser, en cafe og toilet.

Kilde: VisitCopenhagen. Forsidefoto: Ty Stange, Copenhagen Media Center


Du må meget gerne give dine tips til gratis oplevelser i København i kommentarfeltet


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *