Mette Ingstrup

Frankrigspecialisten Mette Ingstrups rejsetips

Specialist i Frankrig og kender landet som sin egen bukselomme. Mette Ingstrup laver skræddersyede rejser for alle, som ønsker at opleve det bedste i Frankrig – til familier, grupper, rejsebureauer og firmaer. Hun har arbejdet indenfor turisme med Frankrig som speciale i 13 år, har boet og brugt uendeligt mange timer i Frankrig på jagt efter hyggelige steder, man ikke sådan lige finder på nettet. Du kan følge hendes fb-side her: Facebook og få gode tips om ferier i Frankrig. Se også: xplorefrance.com

Mette Ingstrup er vild med Frankrig. Ifølge hende er det klart ét af de bedste rejselande i verden. Her er mulighed for kulturel storbyferie, bjerge med de bedste skiområder, kystlinjer med historiske monumenter i nord, den sydfranske Riviera med paladshoteller og designerbutikker, charmerende hyggelige landsbyer i Provence og smuk natur med oliventræer, lavendelmarker og vinmarker så langt øjet rækker. Ej at forglemme den franske gastronomi! Læs hendes bedste rejsetips til Frankrig:

Det skal du opleve:

– Jeg har mange favoritsteder i Frankrig, derfor får du flere bud på gode oplevelser:

‏Paris 
‏Paris kaldes byernes by og det med rette. Alle skal unde sig selv én og gerne flere ture til Paris. Du når ikke at se meget den første gang ud over de traditionelle must see turistseværdigheder som Eiffeltårnet, Triumfbuen etc. Så hvis du skal opleve det rigtige Paris, så er det bare med at komme tilbage.

‏Provence
‏Jeg har mange favoritsteder i Frankrig, men jeg er bare håbløst forelsket i Provence. På grund af det gode vejr leves livet i Provence udenfor og hele området er fyldt med hyggelige små byer, restauranter, caféer, vingårde m.m.. Hernede finder du den ægte franske livsstil ‘Art de Vivre’.

‏Byen Aix en Provence er helt unik med smukke bygninger, super stemning og en masse restauranter til gode priser. 30 procent af byens indbyggere er studerende, så det giver liv og gode priser. Når man først er i Aix en Provence forstår man, hvorfor byen – og ja hele Provence var så berømt og tiltrækkende hos datidens kunstnere som Picasso, Cezanne m.m.

‏Les Calangues de Cassis er en helt unik og smuk kyststrækning, som strækker sig fra Marseille til den lille, smukke og hyggelige fiskerlandsby Cassis. Det er bare smuk natur og opleves bedst til havs i en af de mange både, som sejler fra havnen i Marseille eller Cassis.

‏Marseille har i mange år haft et dårligt ry. Men nej – det er altså fortid!
‏Det er en spændende by med kultur, trendy shopping og masser af hyggelige steder ved bl.a. Le Vieux Port – den gamle havn. Marseille var europæisk kulturhovedstad i 2013 og i den forbindelse åbnede man det nye smukke museum, MUCEM, som ligger direkte ud til det azurblå Middelhav – wauw!

‏Arles er en lille perle ved Rhônedeltaets begyndelse. Der er et dejligt og traditionelt udendørsmarked i Arles om lørdagen. Shop amok i olivenolie og andre sydfranske specialiteter og nyd så ellers et glas kold rosévin i skyggen af det imponerende romerske Amfiteater.

‏Den franske Riviera
‏Der er mange turister og mange mennesker året rundt på den franske Riviera med kendte byer som Nice, Cannes, Antibes, Villefranche sur Mer m.m. Men tager du derned lidt uden for højsæsonen, er det hele bare meget sjovere. Den gamle bydel i Nice er hyggelig, og nyd endelig en is fra den berømte isbar på Place Rossetti.

Oplev Cannes og tag båden ud til de smukke øer ud fra Cannes kyst – Les Iles Lérins og besøg fængslet hvor bl.a. ‘Manden med Jernmasken’ skulle have siddet fængslet. Snup en drink på det berømte Welcome hotel i Villefranche sur Mer og nyd udsigten over Middelhavet eller besøg det hyggelige Picasso museum i Antibes.

‏Det skal du drikke:

‏- Overalt i Frankrig drikker man altid en aperitif – eller på fransk l’Apéro – before dinner drink. Det er del af den franske kultur og en naturlig del af hverdagen. Man mødes gerne på café eller privat til en drink og lidt hapsere inden man går til bords. Min favorit aperitif er dog et glas kold italiensk Martini Bianco med oliven – ja ikke så fransk, men er jeg dog i syden, drikker jeg gerne et glas fransk Pastis.

‏Husk at drikke rosévin – det er obligatorisk hvis du er i Frankrig. I Skandinavien drikker vi mest rødvin eller hvidvin, men i Frankrig drikker man meget rosévin – og med rette.

‏Det må du ikke gå glip af:

– Uf, det er altså meget svært, da det er La Belle France vi snakker om her! Jeg kunne blive ved i timer, men skal jeg komme med ét af mine bedste bud: En gourmetmiddag hos min ven Stéphane på Hôtel Berard i den hyggelige bjerglandsby La Cadière d’Azur. En Michelin restaurant med priser os helt normale mennesker kan betale.

‏Eller en frokost hos min veninde Corrine, som har lavet den gamle landsbyskole om til et hyggeligt hotel i byen Tavel, nær Avignon og Pont du Gard.

‏Det skal du undgå:

‏- Franskmændene har jo ry for at være arrogante og ikke engelsktalende … Det er til dels sandt, og man kan ikke undgå at møde dem, når man begynder at rejse i Frankrig. Men bare husk, at det er jo ikke en etikette som passer på alle og der findes mange søde, flinke franskmænd, som gerne vil snakke engelsk og hjælpe.

Møder du en af de arrogante franskmænd, og bliver du snydt i en klassisk turistfælde, så husk, at du er en oplevelse rigere, og at du forhåbentlig vil grine af situationen senere.

Flere indlæg om Frankrig:

Marseilles – hip storby, der har det hele

Tip til en merveilleux ferie i Languedoc

8 tips til gratis oplevelser i Paris

Af Lone Holm. Foto: Privatbilleder.

 

Annonce

Share Button

2 tanker om “Frankrigspecialisten Mette Ingstrups rejsetips

 1. Hej
  Vil det være muligt st finde et sted i Frankrig , hvor man kan holde ferie og samtidig kan komme lidt på jagt
  2 personer i 1 mdr, aug/sept 2018
  En vingård- eller lign , ferielejlighed – hus
  Lidt arbejde i perioden kan sagtens indgå
  Nogen ideer ?

  1. Hej Tom. Undskyld det sene svar. Dit spørgsmål havde forputtet sig. Du kan kontakte Xplore France på enten +45 40434068 eller på mail: mette (snabel a) xplorefrance.com
   Jeg er sikker på, at Mette kan komme med masser af gode forslag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *