Tips til skiferie

Nybegynder: 5 vigtige tips til din skiferie

Skiferie er noget, som vi danskere elsker at gøre en dyd ud af – hvert år. Eller det vil sige, dem, der tager på skiferie elsker at gøre en dyd ud af det. Der er nemlig også et hold, som aldrig tager på skiferie. Tilhører du dette hold, kan det være svært at skifte lejr. Her får du 5 tips til skiferie, som kan gøre det lettere.

Træn inden du tager på skiferie

At stå på ski kræver, at man er i forholdsvis god form både konditions- og styrkemæssigt. Du kan sandsynligvis ikke undgå at få ømme lår efter din første dag på pisterne, men det er alligevel en god idé at træne op inden turen. Har du trænet, er der nemlig mindre risiko for, at du får skader, som kan giver dig problemer i lang tid. Dette kan du få klaret ved din nærmeste fitnesscenter eller ved at løbe nogle ture i naturen og lave øvelser såsom lunges, burpees og mavebøjninger, for at få trænet hele kroppen, lårene og din core.

Find de gode ski-områder

Skal du på skiferie for første gang, bør du være kritisk med, hvilket skisportssted du vælger. Der er nemlig stor forskel på områder, der egner sig til erfarne skiløbere og områder, der egner sig til nybegyndere. Kig efter de grønne og blå pister, hvis du aldrig har stået på ski før. Disse pister er de letteste at køre på.

Hav styr på penge og valuta

Vi har ingen bjerge i Danmark, og derfor er det nødvendigt at rejse til udlandet, når du skal på skiferie. Dette betyder, at du må efterlade de danske kroner hjemme i Danmark. Når du køber ting i udlandet, kan det være smart at gøre brug af en valutaomregner.

Med fremmede valutaer har du sandsynligvis kun en idé om, om du står over for et godt tilbud eller en handel, du skal holde dig langt fra. Derfor er det godt at gøre brug af en omregner, som kan give dig den præcise pris i danske kroner.

Find det rigtige udstyr

Når du tager på skiferie, kan du ikke komme uden om, at du har brug for det rette udstyr. Du skal nemlig opholde dig udenfor, sandsynligvis i frostgrader, mange timer om dagen. Dette betyder, at det er nødvendigt, at du køber eller låner uldent undertøj eller undertøj i kunststof.

En jakke og overtræksbukser, eller en flyverdragt er nødvendigt, hvis du skal udholde kulden. Desuden må du skaffe nogle gode skihandsker samt skibriller, som sikrer, at du har et godt udsyn. Ski, støvler, hjelm og stave er alt sammen noget, som det bedst kan betale sig at leje på skisportsstedet, hvis du er nybegynder. 

Ta’ på skiskole

Hvis du gerne vil føle, at du lærer at stå ordentligt på ski på din første skiferie, er det en rigtig god idé at gå i skiskole. Der findes mange begynderhold til folk i alle aldre, men har du ikke lyst til at modtage undervisning sammen med andre, er der ofte mulighed for at få privatundervisning.

De fleste skiinstruktører er utroligt dygtige til at lære fra sig, og du vil derfor hurtigt opleve, at du bliver bedre. Rejser du med hele familien, er skiskoler en rigtig god idé, da alle familiemedlemmer på den måde kan få undervisning, der passer til deres niveau.

Foto: Pixabay


Læs også: 3 praktisk tips til skiferie i Østrig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *