Europas bedste rejsemål

Vidunderlige Portugal er Europas bedste rejsemål

Portugal vandt for tredje gang prisen som ‘Europas bedste rejsemål’ ved Danish Travel Awards. Den danske rejsebranches svar på Oscar-uddelingen blev i år afholdt for 25. gang i Cirkusbygningen i København i starten af oktober. Dermed har det solrige rejsemål som den første destination nogensinde vundet prisen tre år i træk.

Portugal er bare et vidunderligt land. Jeg har besøgt Portugal to gange. Den ene gang fløj jeg til Lissabon fra København og overnattede en enkelt nat i Lissabon, før jeg kørte videre i bus til Albufeira på Algarvekysten. En fantastisk dejlig tur, som du kan klare på lige knap tre timer. På hjemturen overnattede jeg også en enkelt nat i Lissabon, som er en virkelig skøn by. Den anden gang besøgte jeg området nord for Portugal.

Kåringen er da også baseret på stemmer fra forbrugerne. For Portugal er nemlig en storfavorit blandt de danske rejsende. I perioden januar til maj 2019, hvor de senest offentliggjorte statistikker er fra, er antallet af danske besøgende steget med 5,6 procent sammenlignet med samme periode året før.

Portugal er også et hit på verdensplan

Portugal er blevet kåret som Europas bedste rejsemål. Her ses Praia da Marinha, som er en af Europas virkelig smukke strande.

Det er ikke kun de danske rejsende, der er glade for Portugal. Landet er i år også nomineret til World Travel Awards som ‘Verdens førende rejsemål’ – en pris Portugal også løb med i både 2017 og 2018.

Portugal, der hvert år besøges af mere end 21 millioner rejsende fra hele verden, har tidligere fået denne pris på baggrund af landets varierede landskaber og venlige folkefærd.

Om de får lov til at lave hattrick her også, afgøres til finale-ceremonien den 28. november i Oman – hvor Portugal desuden også er nomineret i en række andre kategorier blandt andet ‘Verdens førende strand-destination’ (Algarve) og ‘Verdens førende storbyferie-destination’ (Lissabon).  Uanset om Portugal vinder flere priser, så kan det anbefales at besøge det smukke land. Der er nemlig noget for enhver smag lige fra storbyferie i Lissabon til strandferie på Algarve-kysten. Portugal byder også på lækre golfresorts og spasteder.

Kilde: Visit Portugal/ Portugals Turistbureau . Foto: VisitLisboa & VisitAlgarve


Læs også: Ferie i Portugal med indhold

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *