Forsinkelse fly

Sådan gør du i tilfælde af et forsinket fly

Kender du det, når du er på vej til lufthavnen, du er i god tid, og hele familien er klar og glæder sig til familieferien. I checker ind i lufthavnen, det hele går som smurt og I finder jeres gate. Men ved gaten finder I ud af, at flyet er forsinket … Det er endda meget forsinket.

Forsinket fly sker med jævne mellemrum, og de kan være meget frustrerende. Og hvad gør man egentlig, når man står i sådan en situation? Her får du nogle tips til, hvordan du hjælper dig selv økonomisk ud af dette problem. Det er måske tabt tid, men det behøver ikke at være tabte penge!

Forsinkelser på flyrejsen

Der findes nogle regler, som gør, at du som flypassager kan kræve en god sum penge i kompensation ved store forsinkelser. Vidste du, at du har et erstatningskrav på mellem 300 Euro til 600 Euro (op til ca. 4.484 kroner). Og det er ligegyldigt hvilket flyselskab, det drejer sig om, de er alle underlagt de samme retningslinjer inden for EU.

Når det er sagt, så skal det også nævnes, at flyets rute i følge retningslinjerne skal have en afstand på 1.500 km eller mere, og at den totale forsinkelse skal overskride 3 timer, før du har krav på kompensation i denne størrelsesorden. Vi anbefaler altid at reagere, mens du er i lufthavnen og henvende dig til flyselskabet så hurtigt som muligt, for at øge chancerne for en god kompensation.

Forsinket fly
Forsinket fly: Nogle gange kan du komme til at vente længe på at komme afsted på ferie, men der er hjælp at hente hos Airhelp, som kan fortælle dig meget mere om dine rettigheder som passager.

Brug ventetiden fornuftigt

Der er mange måder, du kan bruge ventetiden på i en lufthavn. Nogle gange er du heldig, og befinder dig i en stor lufthavn med forskellige butikker og aktiviteter, hvor du hurtigt kan få tiden til at gå. Andre gange er du fanget i en lille lufthavn med bare én kiosk og én restaurant, hvor det godt kan blive svært at få tiden til at gå.

Hvis ventetiden er lang nok, kan du i nogle tilfælde forlade lufthavnen i et kort stykke tid, og udforske den by, du befinder dig i og få lidt sjov ud af dagen alligevel. Men hvis du kan finde et godt sted at sidde, drikke en kop kaffe, og få adgang til wifi, så vil vi anbefale dig at læse op på dine rettigheder som flyrejsende. AirHelp hjælper flyrejsende med at kræve erstatning ved både forsinkede og aflyste flyrejser, og kan fortælle dig meget mere om dine rettigheder som passager.

Store forsinkelser henover natten

Udover en god kompensation ved en alvorlig forsinkelse, kan det også betale sig at kontakte flyselskabet og bede om ekstra service. Hvis du f.eks. er strandet i en fremmed lufthavn over natten, kan du bede om overnatning på et hotelværelse.

De fleste lufthavne har nærliggende hoteller. Mange ved det ikke, men det vil flyselskaber ofte gerne betale for, samt transport frem og tilbage til lufthavnen. Vi anbefaler klart dette til børnefamilier, så børnene ikke skal vente i en travl lufthavn, men kan sove trygt og godt.

Foto: Pixabay

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *