Bredbånd på farten
Godt at vide,  SPONSORERET INDLÆG/REKLAME

Tips til mobilt bredbånd til en sommer på farten

Hav styr på din datapakke, inden du pakker til ferien! Tjek de forskellige udbydere af f.eks. mobilt bredbånd inden du rejser.

En smartphone er efterhånden uundværlig, når man rejser: Her har du adgang til dine billetter til fly, bus eller tog, kort over storbyens bedste restauranter og ikke mindst kan du nemt holde dig opdateret med nyheder, mails og sociale medier.

Men det kan også være en dyr fornøjelse, hvis ens abonnement ikke tilbyder en tilpas stor datapakke. Hvis du rejser meget i udlandet i løbet af sommermånederne, kan du ikke altid forlade dig på gratis wifi – både fordi det ikke altid er til at få, og fordi det ikke er hurtigt nok. Desuden er wifi på hotellet eller caféen ofte ikke sikkert, når du skal tjekke netbank eller sender andre fortrolige oplysninger over din netforbindelse. Generelt er de datamængder, som teleselskaberne kan tilbyde inden for EU steget, men vilkårene for opkald til udlandet eller hjem til Danmark kan dog variere en del – og så venter de høje roamingpriser!

Tjek tilbud fra teleudbydere i god tid inden ferien

I dag kan du skifte bredbåndsabonnement eller teleselskab ganske hurtigt, hvis du ikke er tilfreds med pris, vilkår eller datamængde. Der findes mange sider, der leverer et solidt overblik over alt fra priser på abonnement til inkluderet datamængde indenfor EU. Undersøg derfor de forskellige muligheder grundigt og i god tid inden ferien, så du er sikret billigt bredbånd på farten så snart ferien er skudt i gang.

Hvad er bedst?

Større datapakke på smartphonen eller mobilt bredbånd fra 4G router og SIM? Vi er efterhånden blevet så vant til, at der altid er hurtigt og stabilt wifi i nærheden – på arbejdspladsen, i hjemmet og mange offentlige institutioner og kulturtilbud. Men rejser du udenlands – eller blot i sommerhus – kan der være helt andre boller på suppen! Skal du arbejde fra din laptop eller elsker du at streame musik, serier og film, bør du altså sikre dig hurtigt net på anden vis.

En 4G router er en lille gadget, som du lægger et SIM-kort i, hvorefter du kobler den til din computer eller smartphone. Du kan på den måde få dit mobile bredbånd direkte ind på din bærbare og er fri for at skulle lave en mere usikker forbindelse mellem din smartphone og din laptop.

På denne måde slipper du for at bruge af din smartphones værdifulde datapakke og du kan vælge et mere fordelagtigt, særskilt abonnement på det mobile bredbånd. Dette er derfor en god løsning, hvis du gerne vil bruge din laptop som normalt og ikke tænke på at spare. Det mobile bredbånd er dog logisk nok lidt dyrere end en fast fibernet- eller bredbåndsopkobling i hjemmet, men der kan alligevel være overraskende gode tilbud at hente, hvis du undersøger de forskellige selskabers udbud.

Skal du primært på en ferie, hvor det er smartphonen, du kommer til at bruge mest, bør du i stedet satse på en upgrade af din datapakke. Hvis internettet i sommerhuset ikke er til at råbe hurra for, kan du således dække dine vigtigste gøremål på din bærbare ved at lave en hurtigt internetdeling mellem den og din smartphone. Du skal dog ikke streame det halve Netflix igennem med dit mobilabonnement: Selv en større datapakke kan forsvinde og smelte som en vaffelis på stranden,  før man aner det!

Læs også

Lyt med: Her er de bedste danske podcasts

Share Button
Rejseblokken

Rejseblokken er en rejse- og livsstilsblog, der er skrevet af journalist Lone Holm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *