Visum

Turistvisum til Indien: Besøg Indien lige så snart verden åbner op igen

Indien er et smukt land og har masser af skønne seværdigheder at byde på. Og heldigvis kan så småt begynde at planlægge din næste rejse til Indien, for landet er nemlig ved at være klar til at tage imod danske statsborgere igen. Læs med her og få tips til at forberede din rejse.

Få styr på det praktiske

Den anderledes kultur og det smukke landskab er noget af det vi danskere elsker at opleve i Indien. Der er desuden mange der omtaler Indien som utrolig gæstfri. Og så er der selvfølgelig den kæmpe forskel på varmen i vejret, som vi også kan hige efter. Der er helt sikkert mange flere årsager til, at danskerne har ventet i længsel på denne udmelding fra Indien om, at der atter er udsigt til at lukke landet op efter lockdown på grund af pandemien.

Hvis du er en af de mange danskere, så er det måske en god ide, at du allerede nu begynder at se på dine forberedelser til at rejse afsted, når den eksakte dato bliver frigivet. For der er selvfølgelig en del praktiske ting, der skal være på plads, når man begiver sig ud på sådan en rejse, såsom f.eks. et turistvisum til Indien.

Tjek dit pas for udløbsdato

Hvis du aldrig har været i Indien før eller i det hele taget ikke rejser særligt ofte, så kan det være, at du ikke har nogen anelse om, hvad et visum er og hvordan man får sådan ét. Derfor får du lige en hurtig gennemgang af hvad, der er vigtigt at have styr på i god tid.

Noget af det første, du bør se på, er dit pas. Dit pas skal nemlig ikke bare være gyldig i den periode, hvor du vil rejse ind og ud af Indien. Der er faktisk krav om, at det skal være gyldigt som minimum yderligere 2 måneder efter hjemrejsen. Du skal derfor starte med at tjekke, hvornår dit pas udløber.

Hvis dit pas udløber kort tid efter din hjemrejse (altså under de minimum 2 måneder efter hjemkomsten), så skal du starte med at få fornyet dit pas. Dette klarer du ved hjælp af borgerservice i din egen kommune. De fleste borgerservice-kontorer har efterhånden fået maskiner, der kan klare det hele i forhold til fornyelse af pas, hvilket også gælder et nyt pasfoto, så det er ikke sikkert, at du behøver at tage afsted til din fotograf for at få lavet dette først.

Forskellige former for visum til forskellige behov

Når du har tjekket op på dit pas eller har fået fornyet det, så du er sikker på, at det som minimum vil være gyldigt i 2 måneder efter din hjemkomst, er det tid til at se på det, der kaldes for et visum. Når du rejser til Indien er der flere forskellige former for visum for danske statsborgere. Der er et visum, hvis du f.eks. ikke vil være i Indien i længere tid end 30 dage. Der er også mulighed for at søge et visum, der tillader ophold i Indien i op til 90 dage.

Derudover kan du vælge at søge om et visum, der kun kan bruges en gang, før du skal søge om et nyt, men hvis du ved, at du vil afsted igen indenfor en fem-årig periode, så er der også et visum hertil, som vil kunne benyttes igen og igen, så længe du overholder de antal dage, som du må opholde dig i Indien ad gangen.

De mange forskellige muligheder vil afspejle sig i den pris, som du skal betale for et visum til Indien og selvfølgelig vil det have betydning, om du kun vil have det visum, der dækker et besøg af maksimum 30 dage eller om du vil købe et visum, der kan bruges igen og igen i op til 5 år.

Digital ansøgning af visum gør tingene lettere

I dag fungere meget af ansøgningsprocessen digitalt, og det gør selvfølgelig alting lidt lettere for de fleste, og det betyder også, at der er en kortere behandlingstid. Dette betyder dog ikke, at du bør vente til sidste øjeblik med at ansøge, for uden dit visum, kan du desværre ikke rejse ind i Indien.

Når du ansøger om et visum til Indien, så skal du ansøge online. Her vil du blive bedt om at besvare en masse spørgsmål, der kan omhandle dine personlige oplysninger som navn, adresse og familie mv. Når du har udfyldt dette, så vil du derefter modtage et link på din e-mail, hvor du kan gå til og uploade et scanningsbillede af dit pas.

Det er vigtigt, at du sikrer dig, at det er den rette e-mail, som du oplyser for ellers kan du risikere, at din ansøgning går i stå, hvis ikke du kan tilgå noget link, fordi du aldrig har modtaget det på din e-mail. Sørg derfor for at dobbelttjekke den e-mailadresse, du angiver i ansøgningen, før du afslutter. Hvis du ikke har mulighed for at scanne dit pas, så kan du løse dette problem ved at besøge dit lokale bibliotek, hvor man kan låne scanner, printer og computer.

Modtag visum på e-mail

Du ansøger digitalt, og du modtager altså en e-mail med et link, hvor du kan uploade en scanning af dit pas. Herefter går den rigtige ansøgningsproces i gang, og når den er overstået, vil du modtage dit visum på din e-mail. Dette visum bør du printe ud og tage med på din rejse sammen med dit pas og dine flybilletter/boardingpas.

Vær opmærksom på, at noget som mange ikke ved er et krav, er, at du skal have mindst 2 sider fri i dit pas, som endnu ikke er stemplet, når du rejser til Indien. Det er ikke mange steder, hvor du kan læse om dette, men det gør ikke kravet mindre vigtigt at nævne her.

Klædt på, klar og parat til afrejse

Nu har du styr på pas og visum, og det var de vigtigste ting i forhold til praktiske gøremål, som du kan forberede inden afrejse. Det kan desuden være en god idé at finde flybilletterne hurtigst muligt efter, at du kender den eksakte dato for, hvornår det bliver muligt at rejse til Indien. Når du bestiller flybilletter hurtigt og i god tid, så vil det som oftest give en god besparelse i forhold til, hvis du vil købe billetter ugen før, du skal rejse.

Du kan også allerede nu få styr på alt i forhold til dit ophold i Indien. Find ud af hvor du vil bo i Indien, og hvad du gerne vil opleve. Nogle gange er det lettest at finde ud af dette efter, at man ved hvorhenne man vil lande, så man ikke behøver at køre i evigheder for at komme til og fra lufthavnen. Nu er du klædt rimelig godt på til, når Indien atter lukker op for de danske statsborgere.

Læs også: 10 museer med gratis adgang i København

Foto: Unsplash

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *