Tips til Shanghai: Cykeltur

3 tips til Shanghai fra cykelture til mad

[vc_row el_position=”first last”] [vc_column width=”1/4″] [vc_column_text el_position=”first”]

Læs også

Børnevenligt land: Kineserne elsker dine børn

Overnat ved Den Kinesiske Mur

4 attraktioner i Kina fra bjerge til kæmpe Buddha

[/vc_column_text] [clear] [vc_column_text el_position=”last”]

Om skribenten

Mette er uddannet i Internationale Udviklingsstudier samt formidling og kommunikation.

Hun har været rejseleder og boet i bl.a. Kenya, USA og Kina.

[/vc_column_text] [/vc_column] [vc_column width=”3/4″] [vc_column_text el_position=”first”]

Shanghai er Kinas største by. En pulserende storby, hvor det gamle Kina findes i de små gamle gader, der løber imellem de store boulevarder og byens moderne puls. Europæere er kommet her i århundreder, og det ses på byens gamle arkitektur.

Byen er stadig udgangspunkt for en stor del af Kinas samarbejde med Vesten. Her er et mylder af udenlandske forretningsrejsende og iværksættere, der vil skabe den næste succes med afsæt i det kinesiske marked. Det gør byen til en fascinerende smeltekedel af øst og vest, og et nødvendigt stop på enhver Kinarejse.
Her får du 3 tips til Shanghai. Det er mine bedste bud på, hvor du skal bo og spise, og hvordan du bedst får et hurtigt indtryk af den historiske og fascinerende storby.

Luksuslejlighed dør om dør med de lokale

Hvem skulle have troet, at Shanghais bedste hotel ligger i en gammel faldefærdig etageejendom midt i den gamle by. I et helt almindeligt lejlighedskompleks har den europæiske initiativtager istandsat en række gamle lejligheder i bedste moderne stil. Her bor du således dør om dør med lokale familier, med vasketøj på gangen og aftengymnastik i foyeren.

Hotellet hedder Chai living, og fungerer mere som servicerede lejligheder end et egentligt hotel. Nøglen til hotellet henter du i den nærtliggende cafe og galleri med samme ejer. Der er desuden tale om flere lejligheder i forskellige størrelser, alle med eget køkken og mad. Morgenmaden skal man således også selv finde frem og tilberede. Hver aften stiller personalet en lækker lille kurv med yoghurt, mysli, frugt, brød, æg mv. i dit køleskab, så det er klar til dagen efter.

Lejlighederne ligger i øvrigt central ved Suzhou Creek, tæt på metrostationen Tiantong Rd. og i meget kort gåafstand fra The Bund, Shanghais verdensberømte flodpromenade.

Byens bedste mad med byens bedste udsigt

Byens bedst placerede restaurant ligger naturligvis på The Bund, med de gamle kolonihuse på den ene side og med udsigt til nogle af verdens højeste skyskrabere i Shanghais nye bydel Pudong på den anden side. Restauranten hedder da også M on the Bund.

Restauranten tilbyder en imponerende udsigt til Shanghais Skyline, herunder det aktuelle byggeri af den mere end 630 meter højere Shanghai Tower. Derudover serverer de ualmindelig lækker moderne europæisk mad. Det er muligt at bestille a la carte og menuer. I weekenden er der desuden en brunch-menu. Set med danske øjne er frokost-menuen imidlertid det meste interessante. Restauranten tilbyder nemlig sjovt nok en frokosttallerken med dejlig dansk smørrebrød.

På trods af restaurantens fornemme indretning er den overraskende børnevenlig. Der er således et lille beskedens legehjørne til weekend-brunch. Restauranten har desuden en rigtig fin børnemenu samt højstole og plastik IKEA service til de mindste.

Oplev den gamle by på cykel

Når man ankommer til Shanghai, er man ikke i tvivl om, at det er en kolossal storby. De høje etageejendomme breder sig massivt udover den enorme by. Alligevel er det nemt at finde en del af byens gamle charme i de små gader i de gamle bydele. Den nemmeste måde at komme rundt i denne del af byen er på gammeldags facon, nemlig på cykel.

Hvis du har mod på at udforske byen på to hjul, kan jeg varmt anbefale China Cycle Tours. Den lille turoperatør holder til i en gyde i den gamle bydel. På en formiddag guider de dig rundt til en række af de gamle bydeles største attraktioner såvel som små lokale markeder med mad, kæledyr og antikviteter.

Hvis du foretrækker at se Shanghai på egen hånd, kan du også vælge at leje cykler og tage turen uden en guide. China Cycle Tours har i øvrigt cykler til børn og cykelstole til de mindste.

Tekst og foto af Mette Lindgaard Seligmann

[/vc_column_text] [vc_single_image image=”12402″ img_size=”full” img_link_target=”_self” el_position=”last”] [/vc_column] [/vc_row]

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *