Det bedste af Afrika

Det bedste af Afrika

Naturen og dyrelivet på det storslåede kontinent er så vidtfavnende og komplekst, at det kan være svært at forestille sig, hvis man ikke selv har oplevet det. Find inspiration til det bedste af Afrika.

Nogle forbinder mest Afrika med de vide tørre savanner, der strækker sig fladt ud, så langt du kan se. Nogle kommer til at tænke på de røde klippeprægede ørkenområder med deres mægtige sanddyner, der tårner sig op mod den klare himmel. Andre tænker på de ubeskriveligt frodige områder, hvor lyset reflekterer alle nuancer af grønt.

Én ting er helt sikkert, du kan i Kenyas ubegribeligt mangfoldige natur finde stort set alle former for afrikanske naturoplevelser. Sammen med de varierede landskaber kommer helt naturligt det rige afrikanske fugle- og dyreliv, som du ikke kan finde magen til nogle andre steder i verden.

Kenyas vilde dyreliv

I Kenyas nationalparker og reservater kan du opleve alle de dyr, som en safarirejsendes hjerte kan begære. Du kan møde de majestætiske giraffer, der vandrer afsted hen over savannen og mellem træerne i de grønne skovområder. Du kan sejle helt tæt forbi flodhestene, der ligger og grynter i overfladen af det svalende vand i ferskvandssøen Lake Naivasha. Eller hvad med at prøve, om du kan spotte den smukke og lynhurtige antilope springe afsted for at redde livet fra en sulten leopard, der netop har sat jagten ind?

Migration

Mange forbinder også Kenyas dyreoplevelser med begrebet migration, som er dokumenteret i adskillige tv-programmer og film. Migration er det fænomen, der også kaldes den store gnuvandring. Her vandrer op mod halvanden million gnuer, en kvart million zebraer og et hav af andre dyr afsted i en årlig cyklus. De vandrer for at finde føde, vand og det perfekte sted at kælve.

Den lange vandring går mellem Serengeti i Tanzania til Masai Mara i Kenya, hvor de typisk befinder sig mellem juli og oktober. Ved ankomsten til Masai Mara skal de blandt andet krydse den brusende Mara flod, hvilket hurtigt kan udvikle sig til en dramatisk affære. Dels på grund af den stærke strøm, der kan feje benene væk under de stressede dyr, hvis de er uforsigtige blot et øjeblik. Dels på grund af de glubske krokodiller, der ligger klar i vandet til at slå tænderne i de dyr, der prøver at krydse deres vej.

Det bedste af Afrika

Legendariske safarioplevelser

Kenya er også hjemsted for endnu et af de helt store punkter på de flestes safari-ønskeseddel. Nemlig de legendariske ’The Big Five’.

The Big Five er de fem dyr, som vildtjægerne tilbage i tiden anså for at være de sværeste at fange og nedlægge. The Big Five er elefanter, næsehorn, bøfler, løver og leoparder. Samtidig kan du i Kenya også finde den enormt sky gepard. Det gør Kenya til det perfekte safaristed for alle, der drømmer om at møde de store afrikanske kattedyr i deres naturlige omgivelser. Er mødet med de store elegante katte også en drøm for dig, er Big Cat Safari den perfekte rejse. Den er tilrettelagt efter netop at prøve at finde både løver, geparder og leoparder. Samtidig vil du også få mulighed for at møde rigtigt mange af de andre afrikanske dyr i nogle af Kenyas absolut mest storslåede naturområder.

Læs også

Rejseminde: Jeg har mit helt eget træ i Kenya

Safari i Sydafrika – min barndomsdrøm er opfyldt

Safari i Kenya: Løvens vuggevise

Det bedste af Afrika

Foto: Pixabay

En tanke om “Det bedste af Afrika

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *