Foto af Jan Sonnergaard

5 hurtige til Jan Sonnergaard

Update: Jan Sonnergaard er desværre afgået ved døden. Vi har valgt at beholde interviewet med den store, danske forfatter.

Forfatter Jan Sonnergaard hader at rejse med bus. Derfor glæder han sig også til sin næste rejse, hvor han skal køre rundt i en sportsvogn i Brandenburg og drikke vin og diskutere kvinder.

Hvilke lande føler du dig bedst tilpas i?

– Hvis jeg får lov at regne Georgien med som europæisk (man siger jo, at Europa slutter og Asien begynder i dette land), må jeg jo nok sige, at jeg har været gladest for at rejse i Europa, selvom det bestemt også er fascinerende at være i Caribien, USA, Rusland eller Asien.

Hvad er dit bedste rejseråd?

– Ingen tvivl: Man skal være så åben overfor alt det nye, som det overhovedet kan lade sig gøre. Hellere være for meget begejstret end for lidt.

Hvad har du altid med på din rejse?

– Notesbog og godt med kuglepenne. Helst de gode gamle Moleskine-notesbøger. Og så mobilen. Den er også god at skrive noter på. Det er mindre påfaldende. Hvis jeg sidder og skriver mine indtryk ned i notesbogen, bliver de personer, jeg eventuelt sidder og skriver om, gerne fornærmede når de på et tidspunkt opdager, at jeg f.eks. stenograferer deres samtale. De opdager det ikke, hvis jeg skriver på telefonen. Så tror de blot, jeg er en af de der sms-tosser, der ikke kan tåle at være så meget som et minut offline.

Hvilken rejse er din værste?

– En busrejse engang til Paris og en anden gang til Århus og en tredje gang til Prag. Jeg hader at rejse med bus. Tog eller fly, ja tak – aldrig bus.

Hvor drømmer du om at rejse hen lige nu?

– Om en måned eller to tager jeg formodentlig ned og besøger en kammerat i Berlin. Så er det meningen, vi skal køre rundt i hans sportsvogn i Brandenburg og stoppe op i diverse småbyer og drikke vin og diskutere kvinder. Det glæder jeg mig til.

 

Om Jan Sonnergaard

Jan Sonnergaard er Cand Mag. i litteraturvidenskab og filosofi. Han debuterede med novellen ‘Imitation af Lacoste’ i antologien Begyndelser 1990.

Jan Sonnergaards første roman ‘Om atomkrigens betydning for Vilhelm Funks ungdom’, udkom i 2009. Sonnergaard blev i 2010 tildelt Jytte Borberg Prisen for ‘Om atomkrigens betydning for Vilhelm Funks ungdom’.

I 2014 modtog Jan Sonnergaard Læsernes Bogpris for novellesamlingen ‘Otte opbyggelige fortællinger om kærlighed og mad og fremmede byer’ (2013).

 

Læs også

5 hurtige til forfatter Sissel-Jo Gazan

5 hurtige til forfatter Morten Brask

5 hurtige til Morten Møller

Af Lone Holm. Foto: Robin Skjoldborg

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *