Jon Lindberg

5 hurtige til Jon Lindberg fra ‘Alene i Vildmarken’

Jon Lindberg deltog sidste år i det populære program ‘Alene i Vildmarken’, der blev vist på DR3 – og vandt. For Jon Lindberg er naturen afgørende for en god ferie, hvor de primitive overnatninger i det fri trækker i vildmarksmanden.

Hvilke lande føler du dig bedst tilpas i? 

– Når jeg skal vælge et rejsemål, betyder udsigten til bjerge og frodige stier meget i mine kriterier. Der er stor forskel på, om jeg skal afsted alene eller have familien med. For mig er det naturen, der er afgørende for en god ferie, i forhold til, om jeg får udfordret mig selv mht. at krydse forskellige former for terræn. Når jeg tager til andre lande, syntes jeg, det er vildt interessant at søge de primitive overnatninger i det fri.

Sverige, Østrig og Norge er pragtfulde lande for en vildmarksmand som mig. Østrig er pragtfuld ikke mindst på grund af det frodige landskab, god øl og kombineret temperatur med sol og sne. Jeg bliver så glad i sindet af at mærke de kontraster, naturen skaber på sin helt særlige måde fra land til land.

Hvad har du altid med på din rejse? 

– Mine vandrestøvler og min lommekniv. Lommekniven er ikke altid en fordel … især fordi det i værste tilfælde kræver ekstra tid hos sikkerhedsvagten. Når vi er på køreferie, pakker jeg et køkken-kit, som altid kan slås ud på de perfekte steder.

Hvad er dit bedste rejseråd?

– Pak simpelt, lev MAX.
På den måde får din kreativitet lov til at udfolde sig, og du opdager, at du kan meget mere end du udnytter til daglig i det rutineprægede hverdagsliv. 

Hvilken rejse er din bedste?

– Min bedste rejse var helt klart til vildmarken i Nordnorge, særligt fordi jeg fik udlevet en drøm, som jeg har holdt i hjertet i mange år.

Hvor drømmer du om at rejse hen lige nu? 

– Jeg har drømmer om at rejse til Island, Canada eller New Zealand, særligt fordi naturen er for vild. Min yngste datter er begyndt at stille krav til charterferie, men det der med at sidde ved poolen og spise all-inclusive er der simpelthen for lidt puls i.

Om Jon Lindberg

Jon Lindberg deltog sidste år i det populære program ‘Alene i vildmarken’, som blev vist på DR3. I 45 dage klarede han sig selv i den barske natur i vildmarken ved søen Altevatn i Nordnorge, og løb med sejren.

I dag driver Jon sin egen event-virksomhed ‘Lindberg Troupers’, hvor  han laver events og særligt tilrettelagt set-ups i form af foredrag, oplæg til temamøder, personale-opgaver, gin-smagning og gourmet, konsulentopgaver, vildmarksliv, vandreture, naturformidling, undervisning og særlige begivenheder til jubilæer og institutionsbesøg.

Jon samarbejder med lokale virksomheder og har bl.a. løst opgaver for Forsvaret, regioner og kommuner, skoler, turistkontorer, foreninger og biblioteker mv. Læs mere på Lindberg Troupers.

Læs også

5 hurtige til Mette Helena Rasmussen

Den seje vej til Machu Picchu

Af Lone Holm. Privatfotos. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *