Guide: De 25 bedste rejsemål i verden

Opdateret april 2019

En gang om året laver TripAdvisor en liste over de mest populære og bedste rejsemål ud fra antallet af positive anmeldelser. De kalder det ‘Travellers Choice’.

Her kan du se de mest populære og bedste rejsemål i verden 2019. Du har nok allerede besøgt flere af stederne – og hvis ikke, så kan du i hvert fald finde masser af inspiration til kommende rejsemål.

London, Storbritannien

London ligger stadig nummer et på listen over mest populære og bedste rejsemål. Og det er der vel ikke noget at sige til. Byen emmer af liv og byder på masser af spændende oplevelser lige fra skønne og gratis museer til shopping for den modeinteresserede eller gode spisesteder for madøre.

Paris, Frankrig

Paris i Frankrig kommer selvfølgelig ind på en sikker 2. andenplads. Jeg elsker Paris. Byen er simpelthen så hyggelig med sine små gader, gode restauranter, smukke bygninger, parker og museer. Og så er der masser af gode shoppemuligheder. Det er helt sikkert en by, man tager til med så lidt i kufferten som muligt – så der er god plads til alle de nye skønne ting, man hurtigt kan finde på både de store og små shoppegader. Jeg elsker også deres små lækre macrons. Mums.

Rom, Italien

Jeg har endnu til gode at besøge Rom i Italien. Jeg skulle egentlig have været afsted for nogle år siden, men måtte desværre ligge mig syg. Øv. Men det er selvfølgelig også rart at have nogle skønne storbyer på to-go-listen. I Rom kan du opleve alt lige fra store historiske steder som Colloseum til små hyggelige stræder med gode restuaranter.

Kreta, Grækenland

Kreta siges at være fødested for Zeus – Gudernes konge – og så skulle det også være stedet for Europas første moderne civilisation. Men Kreta byder også på lækre strande og turkisblåt vand.

Bali, Indonesien

Åh – Bali. Det er et yndet rejsemål for mange, som gerne vil opleve skøn og smuk paradisisk natur. Her kan du slappe af med yoga, opleve skønne sandstrande og tropiske dyr.

Phuket, Thailand

Thailand har længe været populært som rejsemål, og det er der ikke noget at sige til. Thailand er kendt for sin gæstfrihed og venlighed. Og så er der masser at opleve lige fra den pulserende storby, til bountystrande og smuk natur.

Barcelona, Spanien

I Barcelona kan du opleve både strand og by – og måske er det én af åragerne til, at byen er så populær. Her er masser af skønne museer, god mad på lækre tapasbarer og så kan du opleve Gaudis arkitektur.

Istanbul, Tyrkiet

Jeg har besøgt Istanbul en enkelt gang. Det var en skøn oplevelse at besøge byen, som rummer både det traditionelle og det moderne. Jeg var især vild med Hagia Sophia, den Blå Moske og de mange madmarkeder. Det er skønt at gå gennem de pulserende gader og spise ristede kastanjer.

Marrakesh, Marokko

Marrakesh kaldes også den røde by. Her er fyldt med skønne markeder, paladser, moskeer og små gårdhaver. Eller gå en tur i de snoede passager i det historiske Medina-kvarter.

Dubai, De forenede Arabiske Emirater

Selvfølgelig ligger Dubai også på listen over bedste rejsemål i verden. Byen er gennem de seneste år blevet mere og mere populær. Her kan du blandt andet se den vilde – og meget høje skyskraber Burj Khalifa, som står rank og flot med sine 828 meter.

Prag, Tjekkiet

Prag er en skøn by. Her kan du virkelig opleve en masse. Jeg blev imponeret over det fine rådhus med dets astronomiske ur, det skønne gamle slot og ikke mindst den flotte Karlsbroen. Maden er god og solid – og så har de masser af gode tjekkiske øl.

Siem Reap, Cambodja

Angkor Thom fra det 12. århundrede anses af mange for at være den vigtigste grund til at besøge Siem Reap. Cambodja er både pragtfuld og billig. Her får du tre gode grunde til at besøge Asiens hemmelige perle.

New York City, New York

Byen over alle byer. Vi kender alle Empire State Building, Frihedsgudinden, Central Park, Metropolitan Museum of Art fra både film og bøger. I den pulserende storby finder du alt lige fra bohemebutikker til lækkert gourmetmad.

Jamaica

Jamaica er en god blanding af afrikansk, asiatisk, europæisk og mellemøstlig kultur. Hvis du ikke lider af højdeskræk, så kan du nok klare en tur til det berømte klippeudspringssted, Negril Cliffs. Jamaica byder også på lange strande, barske bjerge og huler.

Hanoi, Vietnam

Den charmerende hovedstad Hanoi mikser den gamle bydel, monumenter og koloniarkitektur med det moderne. Vietnam bliver i stigende grad mere og mere populært som rejsemål. Hanoi byder på både søer, parker, boulevarder og mere end 600 pagoder og templer.

Tokyo, Japan

Japan er én af mine drømme destinationer. Jeg vil virkelig gerne opleve Happoen Garden med de smukke kirsebærtræer og bonsai. Og så skulle jeg da heller gå glip af Tokyo med sine mange skyskrabere og neonlys.

Playa del carmen, Mexico

Playa del carmen findes på Mexicos Yucatan-halvø syd for Cancun. Før i tiden var byen en fiskerlandsby. Den har smukke hvide strande, lækker surf- og udendørsaktiviteter.

Lissabon, Portugal

Lissabon i Portugal er en fantastisk by. Der er masser at opleve i de små hyggelige gader og stræder. Attraktionerne omfatter museer, slotte, åbne markeder, kabelbaner og Fado-musik. Jeg har besøgt byen for mange år siden – og vil enormt gerne tilbage.

Katmandu, Nepal

Katmandu er omgivet af en dal fuld af historiske steder, gamle templer, helligdomme og fascinerende landsbyer.  Du kan blandt andet finde tæpper og papirtryk i de lokale kunsthåndværkeres butikker.

Jaipur, Indien

Byen kaldes ‘Den lyserøde By’ på grund af de pragtfulde stukkaturpyntede bygninger. Her kan du tilbringe dagene med at udforske bypaladset Hawa Mahal og Amber- og Jaigarh-forterne. Har du lyst til at shoppe skal du tage til basarerne, hvor du blandt andet kan købe kamelskindstøfler.

Hurghada, Egypten

Hurghada ved Egyptens Røde Havs-kyst er en travl ferieby. Her kan du nemt komme til at dykke, snorkle og windsurfe. Hurghada byder på betagende koralrev og turkisblåt vand. Hurghade er et enormt populært rejsemål og der kan derfor være mange turister.

Hong Kong, Kina

Hong Kong byder på et væld af oplevelser lige fra uendelige shoppemuligheder, pulserende natteliv til skønne udsigter. I Hong Kong kan du køre med dobbeltdækkersporvogn forbi lysende neonskilte, tage på havnerundfart, eller tage en tur op på Victoriabjerget. Du kan også tage en tur i Hong Kongs Disneyland eller Ocean Park.

Cusco, Peru

Arkitektur i inkastil eksisterer side om side i Cuscos gader. Her kan du blandt andet opleve Qoriacancha-paladset og Santo Domingo-kirken. Her finder du indianer- og mestizkultur med usædvanlige tekstiler og arkæologiske vidundere.

Guide til Sydney: Utzons operahus

Sydney, Australien

Det er et must at opleve det berømte Operahus i Sidney, men byen byder på masser af andre skønne oplevelser. Har du brug for en guide til Sydney, skal du kigge nærmere på disse 12 steder.

Tel Aviv, Israel

Tel Aviv er en moderne storby med både klubber, barer, kunstscene, Byen tiltrækker kunstnere, musikere og unge erhvervsfolk, Bauhaus-arkitekturen er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og har givet Tel Aviv tilnavnet ”Den hvide by”.

Af Lone Holm. Fotos: Pixabay. Kilde: Tripadvisor ‘Travellers Choice’


Læs også

Top 6 over verdens stærkeste spiritus


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *